Wednesday, March 6, 2013

Joga sutra TV


Studij joga sutri jedan je od najvažnijih i najobuhvatnijih projekata Duhovne akademije. Osim obuhvatnog tiskanog materijala, sada postoje i video zapisi predavanja i komentara koji će se koristiti tijekom sljedećih studija (veljača 2011.) Pogledajte svih šest video zapisa koji su bili predstavljeni tijekom sedmog i osmog mjeseca 2010. godine pod nazivom "Joga sutra TV!"

Video prvi: Misli o mislima

Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je predavanja nastalog kao komentar 25. sutre, četvrte knjige Patanđalijevih Joga sutri: "vishesha darshina atmabhava bhavanani vrti", koja govori o uočavanju razlike između osobnog i kozmičkog.




Video drugi: Neprimjetna smrt

Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je predavanja nastalog kao komentar 4. sutre, četvrte knjige Patanđalijevih Joga sutri: "nirmanachitanya asmita matrat", koja govori o stvaranju bezbrojnih osobnosti iz onog što je neosobno.




Video treći: Peglanje mentalnih obrazaca

Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je predavanja nastalog kao komentar 8. sutre, četvrte knjige Patanđalijevih Joga sutri: "tada stad vipaka anugunaname vabhi vjaktir vasananam", koja govori o vasanama - mentalnim obrascima.




Video četvrti: Prvi zaborav


Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je predavanja nastalog kao komentar 14. sutre, četvrte knjige Patanđalijevih Joga sutri: "parinama ekatva dvastu tatvam", koja govori o jednosti i promijenjivosti.





Video peti: Ogledala za jednoga

Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je predavanja nastalog kao komentar 25. sutre, četvrte knjige Patanđalijevih Joga sutri: "sada gnata sćita vrta jastat praboh puruša japarina mitvat", koja govori o Kozmičkom Jastvu i njegovoj sposobnosti spoznavanja.




Video šesti: Svjetionici


Ovaj video isječak (na hrvatskom, s engleskim titlovima) dio je posljednjeg predavanja na prvom Studiju joga sutri pri Duhovnoj akademiji, veljača/ožujak 2010., hrvatska i slovenska skupina. Nastao je nakon komentara na posljednju sutru: "puruša artha sunjanam gunanam pratiprasava kaivaljam svarupa pratišta va ćitišakti riti", koja govori o stanju slobode i su-stvarateljstva.